Demitizarea tăierii orelor.

 Demitizarea tăierii orelor.

Deci s-a scos și porumbelul cu tăierea orelor și acum ne putem aștepta la o revoltă generalizată din partea profesorilor, aflați în pericol de a pierde câteva catedre. Este, din punctul meu de vedere, o măsură necesară, dar nu suficientă. În primul rând, decizia trebuia asumată ferm de la începutul anului 2020.
Mai țineți minte atunci când ministrul Educației promitea planuri-cadru pentru învățământul gimnazial lansate în consultare publică în această primăvară?

Iată că timpul nu ne iartă, comisiile lucrează în continuare netransparent pentru a livra… Nimic nou pentru educație. Dacă viitorul Școlii înseamnă model educațional hibrid, atunci planurile-cadru ar trebui să reliefeze aceste aspecte și să primim răspunsurile următoarelor întrebări:

  • ce conținuturi pot fi dezvoltate în online și cum?;
  • are Guvernul României capacitatea să investească pe bune în acest model educațional hibrid, adică inclusiv crearea laboratoarelor digitale, digitalizarea tuturor manualelor – adică nu varianta lor în PDF?;
  • avem/n-avem Bibliotecă școlară virtuală sau rămânem în continuare cu acel site promovat de Minister care e doar o colecție de linkuri?;
  • pentru că întreg anul școlar trecut a fost sacrificat prin Marea Predare Online, ne putem noi disciplina pentru ca în fiecare școală să se facă educație remedială, pe tot parcursul anului? Dacă da, cine va monitoriza implementarea acestor programe de educație remedială și prin ce metode vom accelera învățarea?

Nu cred că mai puțină Școală e soluția, ci mai multă educație în școli, rigoare, disciplină, fermitate în decizii.

Pup Antonia

Sunt studentă în anul I la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Domenii de interes, pentru că mă pasionează învățarea continuă: pedagogie incluzivă, economie, inteligență artificială pentru eficientizarea sistemelor publice, securitate globală, geopolitică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *